Vaak gestelde vragen

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren kan via ons online reserveringssysteem door op de kleine knop ‘Boeken’ te klikken. Hebt u vragen? info@ecaulodge.be ou 0474 71 90 90. 

Kan ik voor slechts één nacht boeken?

Dat hangt van de periode af. Voor een echt moment van ontkoppeling raden we u aan om minimaal twee nachten te blijven, zodat u optimaal kunt genieten van uw lodge en de omgeving.

Wat zijn de in- en uitchecktijden?

In het weekend kunt u inchecken bij de receptie tussen 16.00 en 20.00 uur en uitchecken tot 10.30 uur. Op weekdagen kunt u inchecken tussen 17.00 en 20.00 uur en uitchecken tot 10.30 uur. Bij het uitchecken kunt u altijd de sleutels achterlaten in de brievenbus bij de receptie. Wanneer u reserveert, vragen we u om ons een preciezere aankomsttijd door te geven zodat we u persoonlijk kunnen verwelkomen. Mocht dit veranderen, laat het ons dan weten door te mailen naar info@ecaulodge.be of te bellen naar 0474 71 90 90.

Kan ik mijn huisdier meenemen?

We accepteren huisdieren. Wanneer u boekt, kunt u aangeven dat u met uw matje wilt komen. Een toeslag van 14€ per nacht zal dan worden toegevoegd aan uw boeking. Natuurlijk raden we u aan om uw huisdier alleen mee te nemen als het rustig van aard is. Eventuele schade wordt in rekening gebracht, en indien uw huisdier geluidsoverlast veroorzaakt, behouden we ons het recht voor u te vragen het naar een plaatselijk pension te brengen. Huisdieren zijn niet toegestaan in de stoelen en bedden en hun uitwerpselen moeten worden opgehaald.

Zijn de lodges toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Ecau Lodge heeft een PBM lodge voor twee personen. Selecteer deze wanneer u reserveert.

Kan ik een babybedje reserveren?

Op verzoek kunnen we een babybedje en/of stoel ter beschikking stellen tegen een toeslag van 15€. Ouders zijn verantwoordelijk voor het toezicht op hun kinderen. Let op voor mogelijke gevaren: er is een pelletkachel in de lodges en een vijver op het domein. Wij wijzen alle verantwoordelijkheid af.

Waar kan ik mijn auto parkeren tijdens mijn verblijf?

Er is gratis parkeergelegenheid voor één auto per lodge. Auto's zijn niet toegestaan op het terrein. Uiteraard moedigen we zachte mobiliteit aan. Ecau Lodge is bereikbaar met de fiets (knooppunt in de straat), dus uw vakantiegevoel begint al van thuis uit. Met de trein is het station op 1,2 km afstand.

Heeft de accommodatie een wifi-verbinding?

Om u te laten genieten van uw verblijf en ervoor te zorgen dat u praat met uw familie en vrienden, hebben we geen wifi geïnstalleerd in de lodges. De polyvalente zaal beschikt echter wel over wifi voor uw evenementen.

Welke uitrusting heeft Ecau Lodge?

In uw lodge vindt u handdoeken, bedlinnen, kussenslopen, toiletpapier, keukengerei en pellets voor de kachel. De toegang tot uw lodge is te voet, dus neem gerust pantoffels mee om uw cocon schoon te houden en een dikke trui om van het overdekte terras te genieten.

Moet ik het Noordse bad zelf verwarmen?

Om u een unieke slow life ervaring te bieden, wordt uw hottub niet van vooraf verwarmd. Het duurt tussen de 3 en 4 uur om een Noors bad op te warmen, dus we raden u aan om vooruit te plannen. Er zullen houtblokken beschikbaar zijn en we zullen u uitleggen hoe u die moet klaarmaken.

Is het mogelijk om te barbecueën?

Alle gebouwen zijn van hout, dus u moet voorzichtig zijn. Barbecues moeten om veiligheidsredenen worden gecentraliseerd in de vuurplaats/petanqueterrein. De sintels moeten na gebruik worden gedoofd.

Is er een restaurant bij de accommodatie?

We hebben geen restaurant of winkel bij Ecau Lodge. Binnen een straal van 2 km vindt u kwaliteitswinkels. Producten van de boerderij, biologische tuinderijen, bakkers, slagers, 3 supermarkten, delicatessenwinkels, restaurants, enz. En zelfs afhaalmaaltijden. Als u boekt, krijgt u van ons een kleine brochure met dingen om te doen en plaatsen om te eten in de buurt van Ecau Lodge.

N.b: De polyvalente zaal is beschikbaar voor privégebruik, maar dient niet als "brasserie".

Moet ik mijn lodge schoonmaken voor mijn vertrek?

Het keukentje en de gebruikte vaat moeten worden schoongemaakt. Wij zorgen voor de eindschoonmaak, maar we vragen u om uw lodge terug te brengen in de staat waarin u hem hebt gevonden. Elke lodge heeft een bezem, stoffer, blik, emmer en doek. Hiermee kunt u uw cocon netjes houden.

Vragen jullie een borgsom?

We behouden ons het recht voor om een borg van 200€ te vragen. Deze borg kunt u contant of per kaart betalen en wordt binnen 48 uur terugbetaald als er geen schade of diefstal heeft plaatsgevonden. Voor handdoeken die u meeneemt, betaalt u 15€/stuk.

Kan ik veilig in mijn lodge verblijven?

Dat kan zeker. U voelt en hoort de natuur als nooit tevoren: regen, wind, het kraken van het hout en zelfs kikkers! Hout is een geweldig natuurlijk en uiterst vriendelijk materiaal, maar het is erg gevoelig voor schommelingen in temperatuur en vochtigheid. De lodges hebben al stortregens en winden van 7 Bf doorstaan, en niets beweegt. Ze zijn verankerd in de grond. Deuren en ramen moeten met zorg behandeld worden.

Er kunnen splinters op trapleuningen zitten. Treden en trapleuningen kunnen ook glad zijn. De vijver is sierlijk, maar zwemmen is verboden en kan ook gevaarlijk zijn voor kinderen.

Elke lodge heeft een brandblusser en een branddetector. Zichtbare camera's (6) zijn geïnstalleerd op de parkeerplaats, in de vuurkorf en bij de receptie. De deuren van de lodges kunnen op slot worden gedaan, maar we raden u aan om geen waardevolle spullen mee te nemen. We kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal of verlies. Het hek van de parkeerplaats moet gesloten zijn van 21.00 tot 08.00 uur. Sluit het weer als u binnenkomt of vertrekt tijdens deze periode.

Bestaat er een risico op annulering?

In periodes van langdurige vorst is thermisch ongemak reëel. In geval van annulering van onze kant, zal u een volledige terugbetaling worden aangeboden.

Waarom is er geen verlichting op het pad?

Om de wilde dieren niet te veel te storen. Omdat we in een gebied met weinig lichtvervuiling zijn, willen we dat iedereen van de nachtelijke hemel kan genieten. U krijgt een kleine zaklamp die u aan het eind van uw verblijf weer bij ons moet inleveren.

Waarom zijn er geen oplaadpunten voor elektrische voertuigen?

We bevinden ons in een gebied van landschappelijk en recreatief belang. Helaas is het bestaande elektriciteitsnetwerk zeer beperkt. De installatie van fotovoltaïsche panelen wordt echter overwogen.

Een veld als buur, wat kan ik verwachten?

Rust en stilte, maar niet altijd. Boeren hebben geen vaste werktijden of weekends.