Pairi Daiza, beste dierentuin in Europa

Ecau Lodge ligt op slechts 30km van Pairi Daiza

Wat is er mooier dan dit dierenpark te ontdekken en daarna weer helemaal op te laden in de rust en stilte van de natuur? U hebt twee dagen nodig om de verschillende koninkrijken te bezoeken, dus u kunt genieten van een uitgebreide natuurvakantie.

UNESCO

Niet ver van Ecau Lodge kunt u een aantal UNESCO Werelderfgoederen bezoeken: 

- Les Ascenseurs du Canal du Centre historique, voor een bezoek aan de 4 oudste hydraulische liften die nog in werking zijn. Dit was, samen met de Grote Markt in Brussel, de eerste Belgische site die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO stond. 

- Le Bois-du-Luc, Musée de la Mine et du Développement Durable: dompel uzelf onder in de geschiedenis van de steenkoolmijnbouw, voor een ontroerend cultureel bezoek.

- De stad Binche: Ecau Lodge ligt op minder dan 20 km van Binche, beroemd om zijn Belfort en zijn niet te missen carnaval.

Wandelen & Gastronomie

Ecaussinnes en omgeving biedt een breed scala aan wandelingen en fietstochten: 

- Bezoek de brouwerij Saint-Feuillien, of een wijngaard: Chant d'Eole of Ruffus

- Het Bois de la Houssière, de Romantique, de Senette-vallei, het oude kanaal van Seneffe naar Ronquières en het landgoed Château de Seneffe - er is voor iedereen wat te doen. 

- Voor een gezinsvakantie kunnen we ook een wandeling met Les Ânes de Sylvie  aanbevelen, perfect voor kinderen. Of het avonturenparcours bij de Ferme du Planois

- Het Historische Centrumkanaal voor een boottocht of mooie wandelingen langs het water.

Diverse activiteiten

Er is genoeg te doen in de omgeving: 

- Enkele steden te bezoeken: Bergen (25 min), Brussel (40 min), Gent, Luik en Antwerpen (1u15), Brugge (het Venetië van het Noorden, 1u30). 

- Houdt u meer van sport? Funky Trott biedt off-road steptochten. Bij de Ferme du Planois kunt u golfen te midden van de boerderij en haar dieren. In Nijvel kunt u ook golfen in de kasteel La Tournette.

- Voor nog meer sensatie ? U kunt uw eerste vlucht maken bij de Aéroclub de Buzet of een vrije-val-simulatie proberen bij Airspace Indoor Skydiving in Gosselies. U kunt ook (leren) duiken in het Carrière van Scouffleny, op 4 km van Ecau Lodge. 

- Houdt u meer van wetenschap? SPARKOH! is een leuke manier om wetenschap en technologie te ontdekken (op minder dan 30 minuten afstand).